Vosta Volleybal Nieuwsbrief 2015 April

Kampioenen
Het gaat goed dit jaar met de teams. In de eerste helft van het seizoen waren er al twee kampioensteams bij de mini’s, maar de nieuwe shirts geven de teams vleugels want Heren 1 stevent af op een kampioenschap, maar ook Heren 2 eindigt hoog. Alle reden dus om trots te zijn op de resultaten!

Scheidsrechters
In de afgelopen jaren is het steeds moeilijker geworden om scheidsrechters te vinden voor de wedstrijden. In het komende seizoen worden daarom de scheidsrechterbeurten net als telbeurten en wedstrijdleiding toegewezen aan teams. Dit houdt in dat je als team de scheidsrechterbeurten moet verdelen. Dit komt neer op ongeveer 14 wedstrijden per jaar per team. De regels om scheidsrechter te worden zijn de afgelopen jaren voor de regio erg versoepeld. Voor eerste, tweede en derde klasse hoef je niet meer op scheidsrechtercursus, maar dit kan door de vereniging zelf worden begeleid. Als je wil gaan fluiten kan de verenigingcoördinator je helpen hoe dit in z’n werk gaat. Je krijgt eventueel een coach die je helpt bij de eerste wedstrijden. Wat betreft de jeugd: ook ouders kunnen scheidsrechter worden, de indelingen kunnen dan zo gemaakt worden dat je in plaats van op de tribune op “de bok” zit om naar de kinderen te kijken. Een andere beleving van de wedstrijd en iets dat het scheidsrechter tekort kan tegengaan!
We hopen dat ons herenteam dit jaar promoveert. Voor promotieklasse zijn scheidsrechters nodig die in de regio mogen fluiten, deze scheidrechters hebben een licentie nodig om promotieklasse te fluiten. We zoeken dan ook scheidsrechters die ons hier mee kunnen helpen. In eerste instantie is het team dat in deze klasse speelt ook verantwoordelijk voor het leveren van de scheidsrechters. Wedstrijden die gefloten moeten worden in de promotieklasse vallen niet samen met eigen wedstrijden.

Wedstrijdsecretariaat
We zoeken een nieuw wedstrijdsecretariaat. Wedstrijdsecretariaat houdt in dat wedstrijdformulieren voor de wedstrijd worden ingevuld en dat uitslagen worden doorgegeven aan de Nevobo. Daarnaast regelt het wedstrijdsecretariaat de indeling van de zalen in Enschede in overleg met de andere verenigingen. Ook regelt het wedstrijdsecretariaat de contacten met de Nevobo. Het kan dan gaan over bijvoorbeeld boetes, verplaatsen van wedstrijden en wedstrijdzaken Daarnaast doet het wedstrijdsecretariaat het volgende: .- Vertegenwoordigt eventueel het bestuur op NEVOBO vergaderingen – Verspreidt speelprogramma’s, Coördineert de wedstrijdleiding – Coördineert de bekerwedstrijden – Coördineert de toernooien en het toernooigeld – Coördineert de spelerspassen – Verzorgt t.b.v. de NEVOBO de opgave van de competitieteams. – Stimuleert en ondersteunt de verenigingsactiviteiten. Als je dit wil gaan doen, laat dit dan weten aan een van de bestuursleden.

Digitaal wedstrijdformulier
Het is mogelijk om wedstrijdformulieren digitaal in te leveren. We zijn aan het kijken wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Op dit moment is de Wi-Fi in de zalen nog problematisch, maar we zijn er mee bezig.

Voorzitter
Met ingang van het nieuwe seizoen zoeken we een nieuwe voorzitter. De voorzitter doet het volgende: – Maakt deel uit van het Dagelijks Bestuur – Houdt toezicht op de financiële situatie van de vereniging – Leidt de Bestuursvergadering – Leidt de Algemene Ledenvergadering – Leidt eventuele besprekingen met commissies – Onderhoudt de contacten met de VSK – Onderhoud de informatie op de website – Vertegenwoordigt het Bestuur, o.a. bij – NEVOBO en Gemeente – Onderhoudt de formele en informele contacten binnen de vereniging – Coördineert en ziet toe op een goede uitoefening van alle taken binnen V.V. – Treedt bemiddelend op in geval van conflicten binnen de vereniging – Neemt deel aan representatieve taken van het Bestuur – Coördineert eventuele sponsoring – Stimuleert en ondersteunt de verenigingsactiviteiten. Als je dit wil gaan doen, laat dit dan weten aan een van de bestuursleden.

Trainers Mini’s
Voor de Mini’s zoeken we trainers voor het nieuwe seizoen. Spelplezier, een goede basis in techniek en als team samen trainen en spelen is hierin belangrijk. We zoeken trainers die de onze jeugd kunnen coachen, motiveren en trainen. Voor trainers is trainingsmateriaal beschikbaar dat is toegespitst op de verschillende mini niveaus. Als je hierin als lid of als ouder een rol wil spelen of meer wil weten laat dit dan even weten bij één van de bestuursleden of info@vosta.nl.

Deel deze pagina

Deel deze pagina