Wedstrijdverslag Vosta Heren 2 – Fellini VIPS heren 3

Donderdag 14-4-2016 19:00 uur – Pathmoshal Enschede

Vandaag was de grote dag, door nog één set te winnen in twee wedstrijden kon de gedoodverfde kampioenskandidaat van de “Heren 2e klasse A Oost” haar belofte waarmaken. Na een wedstrijd waarin concurrent Set-Up ’65 heren 3 met 4-0 van de mat werd geveegd en werd uitgeschakeld voor de titelstrijd, was nu de taak om thuis het karwij af te maken en de huidige nummer twee van de competitie uit te schakelen. Voorafgaand aan de wedstrijd was de voorbereiding in volle gang: Patrick regelt champagne (symbolisch en voor de afwisseling van al het bier wat ging komen), Stefan fixed een playlist met knallende inspeelmuziek, chef Bob een speaker.. Daar kon het allemaal niet aan liggen.

Bij de koffie was de dj-booth al klaar gemaakt in de kantine, helaas had Hardwell op het laatste moment df30cbc73614fd4e8fad5751a1633777afgezegd dus was de zoon van de kantine-eigenaar een waardige vervanger. Langzamerhand kwam het besef dat er MOEST worden gewonnen, het kon niet meer mis gaan. Bij het inspelen bleek dat de zaal te groot was voor de meegenomen speaker en dat de hardstyle-beats niet hard genoeg waren. Bob had daar ook zo zijn mening over, sloot zijn eigen telefoon aan en tijdens het inslaan galmden onder andere Marco Borsato en Simon & Garfunkel door de Pathmoshal. Waarschijnlijk heeft dit ook effect gehad op het spel van de eerste set dat ongeveer in hetzelfde tempo door ging. Joop besloot dezelfde basisopstelling te hanteren die het Set-Up de eerste twee sets zo moeilijk heeft gemaakt, echter hadden we het de eerste set lastig genoeg met onszelf. Passes kwamen niet goed aan, aanvallend zat er totaal geen power in en verdedigend lagen er grote gaten. Na een aantal punten in de eerste set stroomde de tribune vol met Vosta supporters, wat bij sommigen voor plankenkoorts zorgde. Met een stand van 22-14 begon de motor pas te lopen, helaas te laat. De set eindigde in 25-23 voor Fellini, die op dat moment onder luid gejuich van kant wisselden. Er werd zelfs voorzichtig door enkele Fellini-spelers gesteld dat als ze zo door gingen, dat ze de 4-0 misschien wel eens over de streep konden trekken.

2905b0546905ef37366a6de59572ef2eDeze vlieger ging helaas (of gelukkig) niet op. Dezelfde 7 spelers (inclusief Nick Bakker, vaste waarde achterin die opvallend snel in het spel zat in plaats van halverwege de 3e set) kwamen het veld in na een donderpreek van Joop en veegden de vloer met Fellini aan. Onder luid gejuich van de tribune werd in de tweede set gewerkt aan een ruime voorsprong. De passing was een stuk beter, ballen werden binnen geslagen en het blok sloot goed aan. Ook was er servicedruk waar de tegenstander geen antwoord op had. Na enkele wissels aan de zijde van Vosta bleef de thuisploeg goed presteren en trokken zo de tweede set door een foute serve van een Fellini speler. Het feest barste los op de tribunes en in het veld, Fellini stelde zich sportief op en feliciteerden de Vosta-spelers met het kampioenschap. Met 25-13 werd de tweede set in het voordeel van onze heren 2 beslecht.

De derde set begon met een andere opstelling, zo bleven Stefan, Marnix en Nick staan en kwam Jos er3d03a07fa359eb230dcf591ada87d338 nog bij om het feest compleet te maken. Passend hield het niet over, aanvallend werden de ballen fijn langs, over of via het blok ingeslagen. Daarnaast werden een aantal ballen mooi afgeblokt (in specifieke gevallen opgeJost) en ook werden de gaten in het veld van de tegenstander zichtbaarder. Nadat ook deze set in de wacht werd gesleept (25-17) was de vierde set een lastige, waarin de spelverdeler werd gewisseld. Het zag er niet mooi uit en er werden genoeg fouten gemaakt aan beide kanten. Desondanks werd er met een stand van 27-25 aan het langste eind getrokken nadat Jos nogmaals een bal afJoste.

baf7b1194c70ab5d85dede6ad68801cdHet was gelukt, de doelstelling van promotie was gehaald met glans! Met 87 punten uit 21 wedstrijden staat Vosta heren 2 met 13 punten voorsprong op de nr. 2 bovenaan in de poule. Met nog één wedstrijd te gaan in Noord-Deurningen tegen de nr. 4 gaat heren 2 proberen op 92 punten uit te komen aan het eind van het seizoen. Daar dacht echter nog niemand aan in de Pathmoshal. Het bier vloeide rijkelijk, de muziek knalde door de speakers en de bittergarnituur vlogen door de kantine. Hier en daar werden trofeeën aan de muur voorzien van een alcoholische versnapering en af en toe waren twee beschonken heren 2-spelers op de tribune te vinden om heren 1 en 3 aan te moedigen. Tot ongeveer 01:00 uur was het feest in de kantine, wat werd voort gezet in het centrum van Enschede. Al met al een prachtige ervaring en een prestatie om trots op te zijn. Constant werden goede resultaten behaald dit seizoen, twee wedstrijden werden met respectievelijk 3-2 verloren. De rest allemaal gewonnen. Twee spelers d2311e2b755d70ab023b5f8528180dffvertrokken, vier nieuwe kwamen er bij. Het bleek dat niemand veel voor elkaar onder deed en een goede balans in het team. Bij langdurige blessures van middens Bob (enkel) en Frank (vinger) werd dit prima ingevuld door het team. Er kon worden gewisseld en de kwaliteit van de opstelling bleef nagenoeg gelijk. Natuurlijk ook de verdienste van Joop, die week in, week uit het geduld heeft opgebracht om dit team naar het kampioenschap toe te trainen. Soms werd het hem zwaar gemaakt, maar het heeft zich uitbetaald. Bij deze willen we ook de scheidsrechter bedanken (Fedor), aangezien het met het vele publiek ook voor hem een mooie en spannende pot moet zijn geweest1be8a586c31ae4bae060d9ce09fe4e75.

Wij zien u graag volgend seizoen terug op de tribunes in de eerste klasse, waar wij zeker (mits dit team bij elkaar blijft) goed mee kunnen doen.

Namens ons dank ik jullie voor de support!

Heren 2-verslagcommissie

 

Deel deze pagina


Reageren bij vragen neem contact op

Deel deze pagina